tisdag 18 november 2008

Om att gå i ide.

Idag är det en förtjusande dag. Det är: tisdag, november, snöblandat regn, ungefär en plusgrad, huvudvärk och blött ända in i benmärgen. En dag då beslutet att gå i ide ligger ganska nära till hands. Men det skulle jag vilja kalla lite att ge upp och vara en liten lort. Björnar är ju skitfega! Man är väl född i Norden därför att man är en av dom få på jorderunden som faktiskt klarar av detta som kallas höst och vinter. 

Men inte utan lite hjälp, någon slags plan eller strategi. Min strategi innefattar en hel del inköp. Som tex vattentäta skor, koftor, såna där som man spänner fast vantarna i jackan med, en fet ansiktskräm, alcogel som man kan tvätta bort barnbaciller med, en pannlampa för dom dagar när solen inte alls går upp, lypsyl, någon slags pinne eller tång som man kan peta på barnen med istället för med händerna (skämt). Också någon slags omläggning av kosten, eller mest tillägg. Typ 15 frukter om dagen, en burk kikärter, nötter och frön, knorrs jättedyra fruktshots och d-vitamin som man egentligen får av solen men missar halva året. 

Också känslan av att det nog kommer gå bra till slut. Och kanske känslan av att vintern inte egentligen är så farlig, på sina sätt ganska charmig.

Inga kommentarer: